Directeur Grégor Chapelle verlaat Actiris in juni

© Actiris
| Grégor Chapelle, directeur-generaal van Actiris.
Updated: 22-01-2021 - 09:39

Gregor Chapelle, algemeen directeur van Actiris, zet in juni een punt achter zijn tienjarige loopbaan bij de Brusselse dienst voor arbeidsbemiddeling. Dat verklaarde hij woensdag in een interview op de Franstalige radiozender Vivacité.

Chapelle zal zijn functie nog tot 31 mei van dit jaar vervullen. Tot dan loopt zijn tweede mandaat. Hij zal zich niet kandidaat stellen voor een derde. Chapelle zegt zijn taken dan ook te hebben vervuld. “De diensten werden vernieuwd en de nieuwe ploegen zijn klaar voor de nieuwe uitdagingen,” verklaart Chapelle.

Inschattingsfout

De directeur verlaat het schip nochtans in een tijd dat een job vinden in Brussel nog nooit zo moeilijk was. “Er bestaat geen goed moment om te vertrekken. Ik heb me tien jaar lang aan Actiris toegewijd. Ik heb nu nood aan een nieuwe uitdaging,” reageert Chapelle.

In december kreeg Chapelle kritiek te verduren van zijn voogdijminister Bernard Clerfayt (Défi). Die verklaarde dat Actiris de regels inzake openbare aanbestedingen heeft geschonden. Chapelle gaf daarop toe een inschattingsfout te hebben gemaakt. Volgens Chapelle heeft deze zaak niets met zijn beslissing te maken.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?