Grégor Chapelle (Actiris) erkent inschattingsfout bij openbare aanbesteding

© Saskia Vanderstichele
| Actiris Gregor Chapelle 1 BRUZZ ACTUA 1630

Grégor Chapelle, algemeen directeur van de Brusselse dienst voor arbeidsbemiddeling Actiris, heeft voor de camera van BX1 gereageerd op de beschuldigingen van Brussels minister van Werk Bernard Clerfayt (Défi). Die laatste had afgelopen woensdag in het Brussels parlement verklaard dat Actiris de regels inzake openbare aanbestedingen heeft geschonden.

In 2019 bestelde Actiris een studie bij consultancybureau Living Tomorrow om de toekomst van de arbeidsmarkt tegen 2030 in kaart te brengen. Het gaat om een som van bijna een miljoen euro. Volgens Clerfayt was er daarbij geen enkele goede reden om geen openbare aanbesteding uit te schrijven.

Arbeidsmarkt Chapelle BRUZZ ACTUA 1645

Algemeen directeur van Actiris Grégor Chapelle geeft toe dat de dienst voor arbeidsbemiddeling een inschattingsfout heeft begaan. “Een inbreuk op de regels is er niet vastgesteld, maar we hadden inderdaad eerst de raad van bestuur op de hoogte moeten brengen,” verklaart Chapelle aan BX1.

Bevroren contract

Het contract waarover sprake is, is al sinds maart bevroren. Actiris kan het eerste deel, goed voor 229.000 euro, echter niet meer terugvorderen.

“Zodra we tot het besef zijn gekomen dat we een inschattingsfout hebben begaan door de raad van bestuur niet op de hoogte te stellen van dit strategische dossier, hebben we hen het dossier in volledige transparantie bezorgd. We hebben maatregelen genomen om de fout te corrigeren en hebben ons werk met het bedrijf in kwestie stopgezet. Er is dus geen miljoen euro uitgegeven, wel 229.000 euro voor geleverd werk,” aldus Chapelle.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?