| Simulatie van het nieuwe project 'Mix' in Watermaal-Bosvoorde.

Gewest verstrekt lening van 5 miljoen euro voor verbouwingen Axa-gebouw

RV
© BRUZZ
27/02/2023

De gewestelijke investeringsmaatschappij Finance & Invest Brussels kent een lening van vijf miljoen euro toe aan het project Mix. Dat moet het voormalige Axa-gebouw in Watermaal-Bosvoorde omvormen tot een multifunctioneel complex. De investering zal de aankoop van apparatuur en benodigdheden en een deel van de werkzaamheden ondersteunen.

"In het begin wilden de banken ons niet steunen in ons project, omdat we wilden investeren in sectoren die zwaar werden getroffen door de coronapandemie. Zonder deze samenwerking met Finance & Invest Brussel zou het veel moeilijker geweest zijn om door een bank gevolgd te worden", zegt Corentin Poels, medeoprichter van Mix.

Finance & Invest Brussels vergemakkelijkt en vervolledigt de financieringsketen door een lening van vijf miljoen euro toe te kennen en een garantie te verstrekken voor bepaalde bankverbintenissen, klinkt het. Eerder werden de renovatiewerken in totaal geraamd op 40 miljoen euro.

Viersterrenhotel

Het project Mix zal in meer dan de helft van het gebouw op de Vorstlaan 25 drie activiteiten onderbrengen: een viersterrenhotel met 140 kamers en 40 suites, drie restaurants, een coworking- en seminarieruimte en een ruimte voor sport en welness. De opening is gepland voor midden juni 2023.

Het gebouw zal worden gemoderniseerd en aangepast aan de milieunormen. Ook zullen er maatregelen worden genomen om de flora en fauna van de groene omgeving te beschermen.

"Mix betekent een geweldige kans voor het creëren van werkgelegenheid, economische activiteit in Brussel en de aantrekkelijkheid van het leven in een tweede ringwijk", benadrukt Pierre Hermant, CEO van Finance & Invest Brussels.

"De uitzonderlijke ligging van de vestiging aan de rand van het Zoniënwoud, dicht bij goed bereikbare wegen, het prestigieuze gebouw dat volledig is gerenoveerd en ingericht door een gerenommeerde ontwerper zijn stuk voor stuk troeven voor het welslagen van het project. Mix zal ook het imago van het Brussels Gewest en België op de internationale scène kunnen promoten," aldus Hermant.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni