Groen licht voor verbouwing Axa-gebouw met openluchtzwembad

Bekijk ook de afspeellijst: woensdag 4 augustus 2021
Updated: 04-08-2021 - 16:22

Op de Vorstlaan in Watermaal-Bosvoorde heeft het project voor de verbouwing van het voormalige Axa-gebouw een bouwvergunning gekregen. In 2023 zou het gebouw omgevormd moeten zijn tot een hotel, restaurant en kantoren en komt er een openluchtzwembad voor het publiek.

Het project van CORES Development, samen met Urbicoon, Foresite en APE voor Royale Belge op de Vorstlaan heeft een bouwvergunning gekregen. Dat bevestigt de woordvoerder van staatssecretaris voor Stedenbouw Pascal Smet (one.brussels-Vooruit).

De authentieke elementen van het gebouw zullen bewaard blijven, zoals de oranje gekleurde ramen en de betonnen plafonds, maar hoewel Royale Belge op de lijst van beschermde gebouwen staat komen er toch heel wat veranderingen.

“We hebben in exact 7 maanden een stedenbouwkundige vergunning afgeleverd voor een zeer grondige renovatie van een beschermd gebouw. Dit geeft dus aan dat vergunningsprocedures niet tijdrovend hoeven te zijn als het voorbereidend werk goed gedaan is en het project kwalitatief is", zegt Smet.

95 procent van kantoorruimte al verhuurd

Zo zal de eerste verdieping van de voormalige parkeergarage omgebouwd worden tot een wellnesscentrum met een buitenzwembad en komt er een atrium in de vorm van een kokervormige kern die zowel horizontaal als verticaal de verschillende delen van de sokkel onderling verbindt.

Er komt ook een supermarkt van 15.000 vierkante meter en een fitnessclub van 4.000 vierkante meter. Van de 30.000 vierkante meter kantoorruimte is al 95 procent verhuurd. Het vernieuwde gebouw zal ook 212 hotelkamers hebben, uitgebaat door Limited Edition Hotels.

Het ontwerp is getekend door het Britse architectenbureau Caruso-St John en het Antwerpse kantoor Bovenbouw, die eind 2019 de architectuurwedstrijd voor het Axa-gebouw wonnen.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?