Google investeert fors in MolenGeek

De codeerschool en coworkingspace leidt Molenbeekse jongeren op om in de tech-industrie aan de slag te gaan.

Het Amerikaanse Google gaat de samenwerking met de Molenbeekse start-up MolenGeek uitbreiden. Daardoor kan de codeerschool haar huidige werkplaats uitbreiden en in het najaar ook een tweede locatie openen in Schaarbeek.

Het gaat de Brusselse start-up al langer voor de wind. De codeerschool met co-working space leidt Molenbeekse jongeren op om in de tech-industrie aan de slag te gaan en kreeg eerder al internationale steun van onder meer Samsung en Google.

Die laatste gaat nu haar investeringen in MolenGeek nog sterk optrekken. Op meer financiële details is het wachten tot de persconferentie die Google en MolenGeek samen geven op 5 juni, maar oprichtster Julie Foulon kan nu al kwijt dat de huidige locatie langs het kanaal fors wordt uitgebreid. “Tot nu toe beschikten we over een ruimte van 170 vierkante meter op het gelijkvloers, maar dankzij de investeringen kunnen we ook de eerste verdieping in gebruik nemen.” Zo zal de start-up over een goede 500 vierkante meter beschikken.

“Het gezamenlijke doel om sociale cohesie aan te wakkeren in en rond Molenbeek en om getalenteerde jongeren digitale skills bij te brengen, wint aan momentum”, klinkt het nog.

In het najaar moet ook een tweede codeerschool in Brussel openen, en wel in Ecuries Van de Tram in Schaarbeek. Op termijn moet MolenGeek dankzij haar internationale partners ook uitbreiden naar Italië.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?