| De Heembeekkaai tijdens het laatste Havenfeest (archiefbeeld).

Haven van Brussel komt met eigen magazine ‘14’

EC
© BRUZZ
06/05/2023

Het kanaal doorkruist Brussel over een lengte van 14 kilometer, maar nog weinig mensen weten wat er allemaal te doen is, vindt de Haven van Brussel. Met een nieuw magazine wil de Haven haar bekendheid bij bewoners en bezoekers vergroten. De eerste editie verschijnt dit weekend.

Je kan roeien en zeilen op het kanaal, fietsen in de wijken errond, maar ook kunstencentra en biomarkten afschuimen. Nee, je hoort er geen afval in te dumpen. En ken je alle bedrijven in de haven al? Het zijn maar een paar onderwerpen uit het eerste nummer van ‘14’, een nieuw magazine van de Haven van Brussel. Het magazine zal drie keer per jaar verschijnen en wordt in het bijzonder verdeeld in de wijken langs het kanaal.

“Zo hoopt de Haven ervoor te zorgen dat de inwoners van de havenwijken zich nog sterker verbonden voelen en trots kunnen zijn op hun wijk,” klinkt het in een persbericht.

230506_haven van Brussel_magazine14

| Het nieuwe magazine krijgt de naam '14' en verschijnt drie keer per jaar.

De havenwijken lopen van Buda en Neder-over-Heembeek in het noorden, via het stadscentrum naar Veeweide en het Rad in Anderlecht. Het eerste nummer staat in het teken van de Heyvaertwijk in Molenbeek. Dat nummer verschijnt dit weekend, ter gelegenheid van de dertigste verjaardag van de Haven van Brussel en meteen ook de Irisfeesten van het gewest.

Er zijn nu 5.000 exemplaren gedrukt die verspreid worden in 60 locaties langs het kanaal. Alle artikels verschijnen ook online via de website 14.port.brussels.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni