Kleinhandelaars hebben 1.515 flexi-jobbers in dienst

© entreprendre.brucity
| Sinds 2015 is het mogelijk voor personen die vier vijfde werken om bij te verdienen in de horeca met een flexi-job.

In ons land zijn momenteel 30.528 mensen aan de slag via het systeem van flexi-jobs. Het merendeel in de horeca, al werd het systeem dit jaar uitgebreid naar de middenstand. Daar zijn intussen 1.515 flexi-jobbers actief.

Dat meldt staatssecretaris voor de Bestrijding van de Sociale Fraude, Philippe De Backer (Open Vld).

Sinds 2015 is het mogelijk voor personen die vier vijfde werken om bij te verdienen in de horeca met een flexi-job. Dit jaar is dat systeem uitgebreid naar kleinhandelszaken zoals slagers, bakkers en winkels. Ook gepensioneerden kunnen sinds dit jaar instappen. Flexi-jobbers moeten geen belasting betalen op die verdiensten. De werkgever betaalt een lagere werkgeversbijdrage.

Intussen werken er dus al 30.528 personen via het systeem, tegenover 28.411 vorig jaar. 1.515 personen zijn bij winkels, slagers of bakkers aan de slag. In totaal zijn er ook 1.944 gepensioneerde flexi-jobbers.

"Flexi-jobs zijn ideaal om snel mensen in te zetten in drukke periodes. Zelfstandige handelaars krijgen zo steun, en aan de andere kant betekent het ook dat meer mensen de kans krijgen om flexibel een extra inkomen te verwerven", zegt De Backer. "De jobs komen bovenop wat er al bestaat."

Er blijven bovendien plannen voor uitbreiding bestaan. "Ook andere sectoren blijven vragende partij voor de flexi-jobs en we krijgen ook heel wat vragen van mensen zelf die via het systeem willen werken in een sector waar het nog niet mogelijk is, dus het is belangrijk dat we dat blijven bekijken.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?