| Werkonderbreking Brugmannziekenhuis in september (archiefbeeld).

Kuispersoneel van Brugmann-ziekenhuis legt werk neer

TDN
© Belga - BRUZZ
05/11/2019

Het kuispersoneel dat werkt in het ziekenhuis UVC Brugmann in Laken heeft dinsdagochtend het werk neergelegd. De vakbonden willen met de actie hun eisen duidelijk op tafel leggen, voornamelijk rond de verloning.

De vakbonden betreuren dat er in de algemene beleidsverklaring van de nieuwe Brusselse regering geen woord staat over de werknemers met lage lonen in het gewest, klinkt het in het persbericht. De werkonderbreking kadert in wekelijkse stakingsacties van het ziekenhuis- en gemeentepersoneel in Brussel.

"Al jaren laken de arbeiders in de Brusselse ziekenhuizen met onze syndicale organisaties een algemene sfeer van onzekerheid waarin men ons bewust vasthoudt", aldus de vakbonden. "We zien onze collega's een voor een afzien terwijl we elke dag werken voor de mensen in de Brusselse zorginstellingen."

De kuisploeg heeft daarom dinsdag het werk neergelegd. De vakbonden eisen een onmiddellijke overgang van schaal E naar schaal D, een herwaardering van alle barema's met 10 procent en een minimumloon van 14 euro per uur. Ook vragen ze extra personeel, om in aanvaardbare omstandigheden te kunnen werken.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Laken , Economie , Samenleving , UVC Brugmann

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni