LEAD wint prijs voor ‘Ondernemen in Diversiteit’

© Facebook LEAD

Op dinsdagavond wordt de prijs ‘Ondernemen in Diversiteit’ uitgereikt. Met die prijs wil middenstandsminister Denis Ducarme (MR) verenigingen steunen die ondernemers met buitenlandse roots begeleiden. Voor Brussel werd de vereniging LEAD tot laureaat verkozen. “We hopen dat ondernemers met buitenlandse roots op termijn gewoon ondernemers genoemd worden."

LEAD staat voor Les Entrepreneurs Actifs de la Diversité en is een Brussels platform dat ondernemers met diverse achtergrond ondersteunt.

“We zijn ontzettend blij met deze prijs,” zegt voorzitter van LEAD Taoufik Amzile aan BRUZZ. “Hiermee kunnen we nog een extra stap zetten en een deel van ons project ‘LEAD goes digital and sustainable’ financieren.”

Met dat project wil het platform ondernemers met een buitenlandse achtergrond informeren over de kansen en uitdagingen die een duurzame, circulaire en digitale economie biedt.

Ondernemers zijn ondernemers

“Met LEAD willen we de ondernemerswereld zo inclusief mogelijk maken,” aldus Amzile. “Zo hopen we dat ondernemers met buitenlandse roots op termijn gewoon ondernemers genoemd worden. Zij hoeven niet als speciaal beschouwd te worden.”

De prijs ‘Ondernemen in Diversiteit’ beloont drie projecten uit de drie gewesten die tot doel hebben om het ondernemerschap te bevorderen bij mensen van buitenlandse afkomst. Elke laureaat kan rekenen op een prijs van 35.000 euro. In Vlaanderen ging Mode Unie met de prijs lopen, in Wallonië was dat MicroStart.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?