Brussels-Marokkaanse samenwerking voor vrouwelijke ondernemers

© Belgische monarchie via Facebook
| Prinses Astrid

Vrouwelijke ondernemers uit Brussel en Marokko kunnen voortaan gemakkelijker ervaringen en verhalen uitwisselen. Dat is het resultaat van een samenwerkingsakkoord dat het platform "Women in business.brussels" dinsdag ondertekende met de werkgeversorganisatie CGEM, zeg maar het Marokkaanse VBO. De ondertekening vond plaats in de Marokkaanse hoofdstad Rabat, in aanwezigheid van prinses Astrid.

"Deze samenwerkingsovereenkomst (met de Confédération Générale des Entreprises du Maroc, red.) vormt de start van een sterke vriendschapsband tussen Marokkaanse, Belgische en Brusselse vrouwelijke bedrijfsleiders," aldus Brussels staatssecretaris voor Buitenlandse Handel Cécile Jodogne (Défi).

"Ik ben ervan overtuigd dat deze vriendschap de banden tussen onze twee landen, tussen onze economieën en tussen onze ondernemers, ongeacht hun geslacht, nog zal versterken."

Het is de bedoeling dat dankzij het akkoord gemakkelijker ervaringen, expertise en verhalen kunnen worden uitgewisseld. Want het vrouwelijke ondernemerschap heeft overal te maken met dezelfde remmingen, aldus Jodogne: onvoldoende financiering, onvoldoende opleiding en begeleiding, en te weinig zelfvertrouwen.

"Het is nodig dat vrouwelijke ondernemers hun netwerk kunnen vergroten en rolmodellen hebben." Het samenwerkingsakkoord werd ondertekend tijdens een grootschalig evenement in de Nationale Bibliotheek van Marokko.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?