MIVB werft 650 mensen aan

© MIVB
| De MIVB zoekt ongeveer 350 bestuurders, maar ook elektriciens en elektromechanici, veiligheidspersoneel, technisch personeel en managers.

De Brussels vervoersmaatschappij MIVB is van plan om dit jaar ruim 650 vacatures uit te schrijven. Bovenop de vervangers voor de natuurlijke vertrekkers zijn ook extra medewerkers nodig om het openbaar vervoer te verbeteren.

Vorig jaar rekruteerde de MIVB al 980 mensen. Dit jaar zullen het er dus wat minder zijn. De maatschappij zoekt ongeveer 350 bestuurders, maar ook elektriciens en elektromechanici, veiligheidspersoneel, technisch personeel en managers.

Bijna de helft van de vacatures is voorzien om vertrekkers via natuurlijk verloop te vervangen. De andere helft zijn bijkomende functies.

De MIVB zegt voorts dat de inspanningen om meer vrouwen aan te werven, hun vruchten beginnen af te werpen. Van de nieuw aangeworven medewerkers in 2017 waren er 17,4 procent vrouwen.

Sinds 2015 is het aantal vrouwen bij de maatschappij met 21 procent toegenomen. Nu vertegenwoordigen ze 10,2 procent van het personeel. In 2015 was dat 9,3 procent.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?