Nog geen nieuwe locatie voor Zuidfoor: 'Tijd dringt'

© PhotoNews
| Het reuzenrad op de Brusselse Zuidfoor.

Door de werken voor metrolijn 3 moet de Zuidfoor wellicht dit jaar nog verhuizen. Er liggen verschillende scenario's op tafel, maar de Stad Brussel heeft de knoop nog niet doorgehakt. "De tijd dringt", klinkt het bij de foorkramers.

Door de werken aan de Zuidlaan en de Stalingradlaan voor de nieuwe metrolijn 3 en metrostation Toots Thielemans, moet de Zuidfoor een nieuwe locatie vinden. Voor de verhuis liggen verschillende scenario's al maandenlang op tafel.

Zo zou de Zuidfoor tijdelijk naar de Heizel kunnen verhuizen - daar gingen de foorkramers ook mee akkoord - en een uitbreiding naar de Ninoofsepoort of de esplanade aan het Zuidstation behoren nog tot de mogelijkheden.

"Wij weten het nog altijd niet", zegt Patrick De Corte, de voorzitter van de foorkramers. "De Stad wil de foor in de buurt van de Zuidlaan houden en heeft ons eind deze maand een vergadering beloofd, maar wanneer weten we niet."

Overleg met Sint-Gillis

De Zuidfoor vindt jaarlijk plaats van midden juli tot midden augustus. "Het is een groot evenement. De tijd dringt", aldus De Corte. Dat weet ook Brussels schepen van Handel Fabian Maingain (Défi). "Eind deze maand of in de loop van februari zullen we het weten", zegt Maingain. "We overleggen hier momenteel nog over met onze technische diensten."

De Zuidfoor in de buurt van het Zuidstation houden lijkt nog steeds de prioriteit te zijn. De Stad Brussel onderhandelt daarover met de gemeente Sint-Gillis. Dat bevestigt de handelsschepen van de Stad Brussel.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?