Opnieuw zes bekende restaurants in moeilijkheden

© Saskia Vanderstichele
| Sfeerbeeld uit l'Estaminet du Kelderke

Drie ondernemers achter zes horecazaken in het centrum van Brussel vragen bescherming tegen hun schuldeisers aan de Brusselse rechtbank, nadat ze de voorbije maanden in erg slechte papieren zijn komen te zitten. Dat schrijft De Tijd. Het nieuws komt er niet lang na het failliet van elf andere bekende Brusselse restaurants.

Dit keer gaat het over La Brouette, La Rose Blanche, ’t Kelderke en l’Estaminet du Kelderke op de Grote Markt, Taverne du Passage in de Sint-Hubertusgalerijen, en Vincent in het Ilot Sacré. Bij de zes zaken werken in totaal 90 mensen.

In februari bevestigde de advocaat van de eigenaars van elf andere iconische Brusselse zaken nog het collectieve failliet. Het ging toen om restaurants zoals taverne Frederiksborg, La Maison du Cygne en Brasserie Georges. Ondertussen lijken de voornaamste daarvan evenwel ‘gered’ te worden.

Maar met dat amalgaam willen de drie onfortuinlijke ondernemers vandaag niet vergeleken worden, zeggen ze aan De Tijd. Een echt faillissement zit er volgens hun advocaat dan ook niet aan te komen.

De eigenaars wijten hun problemen aan de klassieke dooddoeners van de Brusselse horeca: de aanslagen in Parijs en Brussel, en de mobiliteitsproblemen door de Brusselse voetgangerszone en het tunneldebacle. Expertisebureau Graydon merkte onlangs nochtans op dat de recente faillissementengolf in Brussel vooral te wijten is aan een strenger optredende rechtbank.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?