De kantoortorens van Proxmus aan het Noordstation
© PhotoNews | De kantoortorens van Proxmus aan het Noordstation.

Proximus gaat flink snijden in zijn kantooroppervlakte, bericht De Tijd. Van de 105.000 vierkante meter die de Belgische telecomoperator vandaag bezet in de tweelingtorens aan het Brusselse Noordstation wil hij binnen enkele jaren maar 40.000 m² overhouden. Dat blijkt uit een oproep die het bedrijf deze week aan projectontwikkelaars uitstuurde.

CEO Guillaume Boutin kondigde enkele weken geleden aan dat Proximus zijn kantoren wil omvormen tot een 'nationaal netwerk van werk­ruimtes'. Voor de hoofdzetel ziet hij twee opties. In het eerste scenario verkoopt Proximus zijn iconische torens en huurt het 40.000 m² kantoorruimte op een andere locatie die op maximaal 15 minuten wandelafstand ligt van een van de drie grote Brusselse stations (Noord, Centraal, Zuid). Het is weinig waarschijnlijk dat Proximus de Noordwijk verlaat.

In het tweede scenario sluit Proximus een deal met een vastgoedspeler die de huidige locatie herontwikkelt. De grote kantoortransformatie past in Proximus' toekomststrategie '#inspire2022'. Maar ook de nieuwe realiteit van het coronajaar zet het bedrijf ertoe aan zijn manier van werken om te gooien. Het enorme succes van telewerk doet Proximus nadenken over zijn kantoornoden. Die ontwikkeling geldt niet alleen voor Proximus, maar eigenlijk voor de hele Noordwijk en dan vooral het Manhattandeel ervan, dat voornamelijk gericht is op fysieke kantoorgebouwen). In deze reportage leest u daar meer over.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel, Brussel-Stad, Economie, Stedenbouw, proximus, Noordwijk

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie