| Scannen of klikken voor meer informatie

Leefmilieu Brussel wil mee het digitale tijdperk instappen, en vijlt dus aan een strategie rond het digitaliseren van hun administratie. Ze lanceerden alvast een QR-code voor het betalen van administratieve boetes.

"In het kader van de verdere automatisering van de procedure van alternatieve administratieve geldboete, draagt vanaf nu elke uitgaande briefwisseling een QR-code", staat te lezen op de website van Leefmilieu Brussel. "In eerste instantie klinkt u dit misschien wat onbenullig in de oren, maar de toevoeging van deze streepjescode vergemakkelijkt de informatieuitwisseling voor de persoon die te maken heeft met een procedure van een administratieve geldboete."

De instantie bevestigt ook dat de betalingen uiterst veilig verlopen. "De link die gekoppeld is aan de QR-Code gaat gepaard met een wachtwoord die in de brief vermeld staat. Het document kan dus niet bij toeval gevonden worden op het internet maar kan enkel geopend worden door de houder van de brief. De geadresseerde kan dankzij de QR-code een kopie van zijn briefwisseling (uitnodiging om zich te verdedigen, beslissing omtrent de administratieve geldboete,…) op zijn/haar smartphone opladen en deze in één swipe doorsturen per e-mail."

Je kan het scannen testen op de website van Leefmilieu Brussel.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Economie , Politiek , qr-code , digitalisering , administratieve boetes , Leefmilieu Brussel

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni