© BRUZZ

Ruim 125.000 bezoekers voor Open Bedrijvendag dit jaar

© Belga
04/10/2021

Ruim 125.000 mensen bezochten zondag een van de meer dan 100 Vlaamse en Brusselse bedrijven op de 31e editie van de Open Bedrijvendag. Die stond dit jaar in het teken van de economische relance, met de slogan "Samen ondernemen, samen groeien". Dat heeft de organisatie zondagavond gemeld. Door de coronacrisis werd er voor het eerst met reservaties gewerkt en was het evenement betalend.

Zoals ook de voorbije jaren demonstreerden de bedrijven technische snufjes, vertelden ze ondernemersverhalen, werden er jobs uitgeprobeerd en hapjes geproefd. Anders dan gewoonlijk was het wel een hybride editie: ook online konden kijklustigen een blik werpen achter de schermen van een aantal bedrijven.

Sinds 1991 zetten bedrijven uit de meest uiteenlopende sectoren elke eerste zondag van oktober hun deuren open voor het grote publiek. Pre-corona was het evenement elk jaar weer goed voor enkele honderdduizenden bezoekers.

Als gevolg van Covid-19 heeft de organisatie beslist te werken met een volledig nieuw online reservatiesysteem in het kader van "crowdcontrol". Elke bezoeker betaalde daarom bij reservatie een servicekost van 2 euro per volwassene per ticket. De organisatie hoorde daarop geen kritiek van bedrijven of bezoekers, klonk het achteraf.

In 2020 vond de Open Bedrijvendag door de coronacrisis volledig digitaal plaats. Die dertigste editie stond in het teken van de digitale transformatie.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie