De Brusselse vastgoedmarkt: appartementen en woningen te koop

| De Brusselse vastgoedmarkt: appartementen en woningen te koop.

Sint-Gillis beperkt huurindex eigen woningen tot 4 procent

ADD
© BRUZZ
27/06/2022

De gemeente Sint-Gillis, die zo'n duizend woningen bezit, heeft beslist om het deel van de huur dat de indexering van vier procent overschrijdt, dit jaar terug te betalen aan de huurders.

Na Brussel-Stad is het aan de gemeente Sint-Gillis om de indexering van de huurprijzen van haar eigen woningen te beperken. Met ongeveer duizend panden in pacht heeft Sint-Gillis een van de grootste kadasters van het land.

Terwijl zestig procent van de huren worden berekend op basis van het "AIS"-rooster, dat de indexering in 2022 beperkt tot 2,43 procent, is dat niet het geval voor de overige veertig procent van de huurders. Het college wenste daarom een snelle oplossing te vinden voor diegenen waarvan het huurcontract gevoeliger is voor prijswijzigingen.

Op voorstel van schepen van Huisvesting Yasmina Nekhoul (PS) en die van Financiën Jean Spinette (PS) heeft het college van Sint-Gillis besloten de indexering te beperken tot maximaal vier procent voor heel 2022.

Het verlies aan inkomsten voor de gemeente, geraamd op 80.000 euro, zal bij de volgende begrotingsaanpassing worden gecompenseerd, melden verschillende Franstalige media. Voor Yasmina Nekhoul en Jean Spinette "was het een dringende maatregel om huurders te beschermen tegen de stijging van de kosten van levensonderhoud. Ze pleiten daarom ook voor een structurele maatregel van het Gewest om alle Brusselse huurders te beschermen.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni