Biogroenten in de Marché des Tanneurs in de Marollen.

Tanneurs opent nieuwe biomarkt bij Thurn & Taxis

Kris Hendrickx
© BRUZZ
07/05/2019

Terrabio, het bedrijf achter de grote Marché des Tanneurs in de Marollen, opent een gelijkaardige concept in het Byrrhgebouw achter Thurn & Taxis. Be.Here opent op 14 mei. Het bedrijf achter de markten fuseerde ook net met het Vlaamse BEO.

Er opent alweer een nieuwe biowinkel in Brussel. Niet zomaar een biokruidenier, maar een supermarkt naar het voorbeeld van de Marché des Tanneurs in de Huidevettersstraat. Die winkel voor vooral verse producten is veruit de belangrijkste biozaak in het gewest. De winkel in de Marollen telt vandaag liefst 15 kassa’s en op drukke momenten moeten tientallen klanten soms buiten wachten tot ze de winkel binnen mogen.

De nieuwe markt luistert naar de naam Be.Here en is de tweede winkel van het bedrijf Terrabio. De nieuwe markt opent op 14 mei vindt een stek in het historische Byrrhgebouw in de Dieudonné Lefèvrestraat, tussen Thurn & Taxis en de nieuwe duurzame Tivoliwijk.

"Het concept en de prijzen zijn dezelfde als bij de biomarkt in de Marollen"

Elsa Pluquet (Terrabio)

“Het concept is hetzelfde als bij Marché des Tanneurs,” legt oprichtster Elsa Pluquet uit. “De klanten zullen er verse groenten en fruit vinden, net als brood, eieren, tal van bulkproducten, kaas en nog enkele producten. Ook de prijzen zullen dezelfde zijn.” Heel wat producten zullen opnieuw uit Italië komen, waar Terrabio contacten met producenten onderhoudt.

De nieuwe markt is qua oppervlakte even groot als de winkel in de Marollen. “Alleen is het plafond veel lager, waardoor het wat kleiner aanvoelt,” merkte Pluquet.

Fusie met BEO

Op de plek van de nieuwe markt komt ook een aankoopcentrale van Terrabio voor bioproducten. Die zal ook winkels in Gent, Nevele en Antwerpen bedienen. “Dat is het gevolg van een fusie met BEO, dat versmarkten in Vlaanderen heeft. Wanneer die fusie plaatsvond? Gisteren, maandag.”

Enkele maanden geleden opende in Sint-Gillis nog een tweede vestiging van The Barn, een biosupermarkt die erg lijkt op het concept van de Marché des Tanneurs.

Zoom_Byrrh_BRUZZ_AA-ctua_1577_(c)_Saskia_Vanderstichele.jpg

Het Byrrhgebouw was vroeger een drankendepot.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad , Economie , biowinkels , Marché des Tanneurs , Be.Here , Terrabio , Byrrh

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni