| Continental op het De Brouckèreplein.

Voormalig Hotel Continental heropent deze week als 'giga pop-upstore'

Jasmijn Post
© BRUZZ
03/10/2023

Het voormalige Hotel Continental op het De Brouckèreplein heropent deze week als broedplaats voor Brusselse ondernemers. Je vindt er onder meer een bar, restaurant, verschillende verdiepingen met winkels, tatoeageartiesten, een kapper en de kantoren van ondernemers uit het nachtleven.

In Continental kun je ontdekken wat Brussel te bieden heeft. Zo luidt de filosofie van mede-oprichter Vincent Le Merer. De broedplaats moet bovendien van het De Brouckèreplein een aangename plek maken, in plaats van een doorgangsroute.

Een half jaar geleden vertrok de Grondregie van de Stad Brussel uit het pand. De oprichters hebben sindsdien hard gewerkt. De begane grond was ooit een bank, met geblindeerde ruiten. Na een grondige renovatie is daar nu een ruimte gecreëerd waar ondernemers elkaar kunnen ontmoeten.

De begane grond heeft ook een terras dat uitgeeft op het De Brouckèreplein. Ook het publiek is daar welkom. Net als in de bar en in het tweede restaurant van Pois Chiche, geïnspireerd door recepten uit het Midden-Oosten. De horeca is vanaf vrijdag alle dagen open.

Het gebouw heeft daarnaast verschillende verdiepingen waar in totaal een zestigtal creatieve projecten onderdak vond. Voorbeelden zijn tatoeageartiest Ymma Tatto, juwelier Boucle d'or Jewelery of het Listen Festival, gespecialiseerd in elektronische muziek.

De ondernemers zetten de deuren open voor publiek op vrijdag, zaterdag en zondag. Elke vrijdag nodigt Continental een ander clubconcept uit. Aankomende vrijdag draaien bijvoorbeeld de dj's van het multidisciplinaire label Lejeune Club.

99077985-2continental.jpg

Gigantische pop-upstore

Het Continental is eigendom van de Stad Brussel en wordt momenteel beheerd door de vzw Bruxselair. De vereniging van Vincent Le Merer, Serge Vanderheyden en Laurenzo Serra promoot Brusselse cultuur, of het nu gaat om muziek, kunst, uitgaansleven, mode of andere zaken. Bruxselair werkte eerder mee aan tijdelijke bezettingen als See U in Elsene en Circle Park in Anderlecht.

"Het Continental fungeert nu als een gigantische pop-upstore," voegt Brusselse PS-schepen Mutyebele Ngoi, bevoegd voor Erfgoed toe. Ze prijst de plek aan als "nieuwe ontmoetingsplaats voor liefhebbers van slow culture, creativiteit en vintage."

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni