Werkgevers buizen Vervoort

© PhotoNews
| Brussels minister-president Rudi Vervoort (PS) krijgt afgetekend de slechtste score van de vier regeringshoofden die België rijk is.

Brussels minister-president Rudi Vervoort (PS) krijgt van 25 Belgische werkgeversorganisaties een rapport van 4,9 op 10. Gebuisd dus. Charles Michel (MR) is met 7 op 10 de beste leerling van de klas.

Vervoort behaalt afgetekend het slechtste resultaat. Geert Bourgeois (N-VA) en Willy Borsus (MR) volgen met respectievelijk scores van 6,7 op 10 en 6,5 op 10 in het kielzog van premier Michel. Maar Vervoort bengelt met zijn 4,9 helemaal achteraan.

De scores zijn het resultaat van een bevraging van 25 Belgische werkgeversorganisaties, uitgevoerd door adviesbureau Whyte, zo schrijft La Libre Belgique. Onder meer Unizo en Voka gaven hun mening over de daadkracht van de vier regeringsleiders.

De werkgevers geven aan het meeste belang te hechten aan het fiscaal beleid van de vier regeringen in kwestie. Daarnaast spelen ook beleid rond energie, arbeidsmarkt en mobiliteit een doorslaggevende rol.

De werkgevers laten zich ook uit over de institutionele inrichting van België. Een meerderheid (18 op 25) vindt dat de regionalisering niet verder doorgetrokken hoeft te worden, en zit naar eigen zeggen niet te wachten op een nieuwe staatshervorming.

Ook binnen zijn eigen ploeg wint Vervoort trouwens geen populariteitswedstrijden. Daar is minister van Financiën Guy Vanhengel (Open VLD) de populairste onder werkgevers. Al krijgt eigenlijk de hele Brusselse regering van hen ondermaatse scores.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Nieuws uit Brussel in je mailbox?