Werknemers heropenen winkel Cameleon in Sint-Lambrechts-Woluwe na bankroet

© Google Instant Street View

Dankzij een collectief ondernemerschapsproject van de ex-werknemers van outletwinkel Cameleon in Sint-Lambrechts-Woluwe, zal de winkel komende zaterdag 26 december opnieuw de deuren openen. Het initiatief stelt de betrokkenen in staat werkzekerheid voor zo’n 80 personeelsleden te garanderen.

Dat schrijft La Dernière Heure. De Cameleonwinkels in Sint-Lambrechts-Woluwe en Genval zullen op zaterdag 26 december opnieuw de deuren openen. Nadat het faillissement op 25 november werd uitgesproken, werd door directeur Pascale Switten en twee jonge Brusselse ondernemers aan een herstelplan gewerkt.

Dat plan heeft tot een nieuwe formule geleid waarbij de voormalige werknemers deel zullen nemen aan het project om het bedrijf nieuw leven in te blazen. Daarbij zullen ze kunnen genieten van een specifiek statuut dat door activiteitencoöperatie JobYourself werd gelanceerd: de kandidaat-ondernemer.

Binnen deze regeling kunnen werknemers deelnemen aan de heropstart van de winkel mét behoud van hun werkloosheidsuitkering. Aan het einde van deze fase, die zo’n tweetal maanden zal duren, zal de opbrengst van hun werk en de verkoop van de winkel opnieuw in de onderneming worden geïnvesteerd in ruil voor een aandeelhouderschap van maximaal 24 procent van de aandelen.

Het akkoord stelt de betrokkenen in staat werkzekerheid voor zo’n 80 personeelsleden te garanderen. Het overnameproject wordt mee ondersteund door hub.brussels.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?