De Brusselse vastgoedmarkt: appartementen en woningen te koop

| De Brusselse vastgoedmarkt: appartementen en woningen te koop.

Woningverkoop neemt opnieuw fors toe, maar in Brussel minder dan elders

TRO
© BRUZZ
08/10/2021

In de eerste 9 maanden van dit jaar werden er 8,1 procent meer vastgoedtransacties uitgevoerd dan in 2019 in Brussel. Huizen werden 4,8 procent duurder, appartementen 1,5 procent. Dat blijkt uit de meest recente Notarisbarometer.

In het hele land werden veel meer vastgoedtransacties uitgevoerd. Gemiddeld waren het er 16,2 procent meer dan in 2019. De cijfers worden vergeleken met 2019 omdat er in 2020 tijdens de eerste lockdown nauwelijks transacties konden plaatsvinden.

De stijging was in de andere gewesten nog hoger (Vlaanderen + 15,6 procent, Wallonië + 19,7 procent) dan in Brussel. "Dat heeft voornamelijk te maken met de vraag of het telewerk gaat blijven", legt Bart van Opstal, woordvoerder van Notaris.be, uit. "In het verleden was dichter bij je werk kunnen wonen vaak een reden om in Brussel te kopen. Maar nu onduidelijk is of telewerk al dan niet zal blijven, kijken die mensen de kat even uit de boom. Maar begrijp me ook niet verkeerd: 8 procent stijging is nog altijd best veel."

De vastgoedprijzen volgden de vraag. Woonhuizen stegen, rekening houdend met de inflatie, in ons land met 4,7 procent in prijs. In Brussel ging het om 4,8 procent. Een woonhuis kost nu gemiddeld 531.250 euro. Appartementen stegen met 3 procent in prijs. De Brusselse prijzen stegen ook hier het minst: met 1,5 procent. Een Brussels appartement kost nu gemiddeld 284.256 euro.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni