Ziegler Group slaat tenten op in haven van Brussel

© Google Streetview
| De oude zetel van Ziegler.

De logistieke speler Ziegler Group heeft dinsdag zijn nieuwe hoofdzetel in de haven van Brussel in gebruik genomen. Ziegler verlaat zo na 111 jaar haar iconische hoofdzetel in de Dieudonné Lefèvrestraat.

Voor Ziegler betekent de nieuwe hoofdzetel op de Vilvoordsesteenweg een terugkeer naar het havendomein, nadat het er in 2016 was weggetrokken om de magazijnen van het nabijgelegen Canal Logistics in Neder-Over-Heembeek te gebruiken. De logistieke speler - opgericht in 1908 - was er tot 2016 zestig jaar aanwezig geweest.

Het nieuwe gebouw langs het kanaal omvat 3.000 vierkante meter functionele kantoren op drie niveaus, grote vergaderzalen, een magazijn van 5.700 vierkante meter op 10 meter hoog en een werkplaats van 700 vierkante meter. Daardoor zal het filiaal dat nu bij Canal Logistics huist, geleidelijk aan overgeheveld worden naar de nieuwe hoofdzetel. In totaal worden er tachtig jobs ondergebracht.

Meer watertransport

Het hoofdkantoor is voorzien van ultramoderne voorzieningen en moet een voorbeeld vormen op het gebied van ecologie en duurzaamheid. De directieleden van Ziegler presenteerden minister Maron hun ontwikkelingsprojecten in Brussel en hun inspanningen om de ecologische voetafdruk te verkleinen. Ziegler zal meer investeren in het vervoer over het water en de containerterminal van de haven regelmatig gebruiken.

Ziegler is een van de Europese leiders in de transport- en logistieke sector en is aanwezig in 15 landen met 154 kantoren. In België heeft Ziegler 650 medewerkers op 19 locaties.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?