Eenvoudig Nederlands

Gert Van der Eeken is de nieuwe CEO van de Haven van Brussel

Haven Brussel
© Haven van Brussel
| De haven van Brussel verkreeg het label op basis van haar balans van de broeikasgasuitstoot.
© Haven van Brussel
| De haven van Brussel verkreeg het label op basis van haar balans van de broeikasgasuitstoot.

Na een selectieprocedure door de Brusselse regering, is Gert Van der Eeken de nieuwe directeur-generaal (CEO) van de Haven van Brussel. Hij is dat voor vijf jaar. Van der Eeken volgt Alfons Moens op.

Gert Van der Eeken is 58 jaar. Hij werkte vroeger al voor de Haven van Brussel. Hij zat in het bestuur van 2004 tot 2009 en was nadien regerings-commissaris tot 2020. Daarna werkte hij als adjunct-algemeen directeur en algemeen directeur van Citydev.brussels. Dat is een Brusselse overheids-instelling waarmee de haven vaak samenwerkt.

Hart voor Brussel

Van der Eeken is enthousiast over zijn nieuwe functie: "De Haven van Brussel is een hart dat klopt in en voor de stad. Dat zegt ook onze nieuwe slogan. De Haven is ook belangrijk voor de economische ontwikkeling van het Brussels Gewest."

Verbeteren

“Sinds de oprichting als een gewestelijk bedrijf, wil de Haven de stedelijke mobiliteit mee verbeteren. Dat doet de Haven door duurzaam goederen-vervoer te promoten. Ze is een van de belangrijkste spelers in de economische transitie in ons gewest. Ik ben vastbesloten om deze missies verder te ontwikkelen”.

Lees hier het originele artikel.

Dit artikel kadert in een samenwerking met het Huis van het Nederlands rond Eenvoudig Nederlands. Meer over dit project vind je hier terug.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?