Eenvoudig Nederlands

VIDEO: ‘Nagelstrooier’ saboteert fietsers op Koolmijnenkaai

© BRUZZ
12/03/2021

Een onbekende strooide nagels over het fietspad aan het kanaal. Fietsers rijden er hun banden lek.

De nagelstrooier die al een week fietsers op de Koolmijnenkaai probeert te saboteren, is nog altijd spoorloos volgens de politie. Ondertussen moeten fietsers goed opletten waar ze rijden.

Vorige week zaterdag sloeg de nagelstrooier voor het eerst toe. Over een lengte van ruim honderd meter hadden onbekenden nagels uitgestrooid over het dubbele fietspad aan de Koolmijnenkaai. Lezer Nils reed er zijn band lek. "Dit lijkt te passen in een breder anti-fiets-sentiment van een deel van de bevolking," zei hij.

Dinsdag was het opnieuw raak. Opnieuw vertelde een lezer aan BRUZZ dat er nagels lagen. "Ik passeerde dinsdag rond kwart voor twaalf toen ik ze voor het eerst zag, toen lagen ze er nog maar net, denk ik", zei Marjan Verachtert. "Deze keer waren de nagels uitgestrooid tussen de brug aan Le Phare du Kanaal en de volgende brug aan de Vlaamsepoort."

Reden voor een reporter van BRUZZ om eens ter plaatse te gaan kijken. En wat blijkt: voorlopig heeft de politie nog geen dader gevonden. Vreemd genoeg stelt de politie zelfs dat er geen nagels gevonden werden.

Bekijk hier de originele video.

Dit artikel kadert in een samenwerking met het Huis van het Nederlands rond Eenvoudig Nederlands. Meer over dit project vind je hier terug.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni