Nagelstrooier saboteert al week fietsers op Koolmijnenkaai: 'Goed opletten hier'

Frank Hoornaert
© BRUZZ
11/03/2021

De nagelstrooier die al een week de fietsers op de Koolmijnenkaai probeert te saboteren, is nog altijd spoorloos volgens de politie. Ondertussen moeten fietsers goed opletten waar ze rijden.

Vorige week zaterdag sloeg de nagelstrooier voor het eerst toe. Over een lengte van ruim honderd meter hadden onbekenden toen nagels uitgestrooid over het dubbele fietspad aan de Koolmijnenkaai. Lezer Nils reed er lek en zag ook dat vele anderen hetzelfde overkwam. "Dit lijkt te passen in een breder anti-fietssentiment van een deel van de bevolking," zei hij.

Dinsdag was het opnieuw raak. Opnieuw meldde een lezer dat er nagels lagen. "Ik passeerde dinsdag rond kwart voor twaalf toen ik ze voor het eerst zag, toen lagen ze er nog maar net denk ik", zei Marjan Verachtert. "Deze keer waren de nagels uitgestrooid tussen de brug aan Le Phare du Kanaal en de volgende brug aan de Vlaamsepoort."

Reden voor BRUZZ om eens ter plaatse te gaan. En wat blijkt: voorlopig heeft de politie van de dader geen enkel spoor. Vreemd genoeg stelt de politie zelfs dat er geen nagels gevonden werden.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni