| De nagels die dinsdag kriskras over het fietspad aan de Koolmijnenkaai lagen uitgestrooid

'Nagelstrooier' Koolmijnenkaai slaat weer toe

SDS
© BRUZZ
09/03/2021

Dinsdag rond het middaguur hebben een of meerdere onbekenden opnieuw nagels uitgestrooid op het dubbele fietspad aan de Koolmijnenkaai. Dat gebeurde zaterdag ook al.

Net zoals bij de eerdere sabotageactie van zaterdag werd het met nagels bezaaide fietspad ons gemeld door een lezer. "Ik passeerde dinsdag rond kwart voor twaalf toen ik ze voor het eerst zag, toen lagen ze er nog maar net denk ik", vertelt Marjan Verachtert.

"Deze keer waren de nagels uitgestrooid tussen de brug aan Le Phare du Kanaal en de volgende brug aan de Vlaamsepoort." Zaterdag sloeg de onbekende saboteur iets noordelijker toe, tussen Sainctelette en Le Phare du Kanaal.

Bewakingscamera

Verachtert hield er gelukkig geen lekke band aan over. Toen ze om kwart over twaalf opnieuw langsfietste en zag dat de nageltjes intussen meer uitgespreid waren, stopte ze aan het lokale politiecommissariaat. "Een agent kwam daar net naar buiten. Nadat hij de situatie had bekeken, vertelde hij me dat hij beelden zou opvragen van de bewakingscamera aan het commissariaat."

Dat bevestigt ook de woordvoerster van de politiezone West. "De beelden zullen zich zeker lenen tot verder onderzoek."

Dit artikel kwam tot stand dankzij een tip van een lezer. Nieuws melden kan via Whatsapp (0489-988.988) of via het formulier op onze website.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni