| Een man krijgt een coronavaccin toegediend in het vaccinatiecentrum Pacheco in Brussel-Stad.

Brussel sluit dit jaar nog drie vaccinatiecentra. Dat laat de Gemeenschappelijke Gemeenschapscommissie (GGC) vrijdag weten. Het vaccinatiecentrum Pacheco zal tot 31 maart 2023 zijn vaccinatieactiviteit voortzetten, maar wel met beperkte openingstijden.

Op 30 november gaan de eerste vaccinatiecentra toe, die in Vorst en Sint-Pieters-Woluwe. Op 31 december volgt dan het centrum in Molenbeek. Wie nog gevaccineerd wil worden tegen het coronavirus, kan nog tot eind maart terecht in het Pacheco Center in het centrum van de stad.

Wat de vaccinatie tegen de apenpokken betreft, is beslist om vanaf zaterdag/morgen te stoppen met het toedienen van de eerste dosissen van het vaccin in het vaccinatiecentrum Pacheco, omdat daar steeds minder vaccins worden gezet. Op zaterdag 17 december wordt vervolgens gestopt met het toedienen van de tweede dosissen. De tweede dosis moet binnen 28 tot 35 dagen na de eerste spuit toegediend worden.

De vaccinatie tegen apenpokken wordt wel nog aangeboden in vier ziekenhuizen: het UMC Sint-Pieter, het Universitair ziekenhuis St-Luc, het Erasmus Ziekenhuis en het UZ Brussel. De beslissing is genomen nu de epidemiologische indicatoren voor zowel COVID-19 als apenpokken al enkele weken in het groen staan. Ook wordt er steeds minder gevaccineerd. Volgens gezondheidsinstituut Sciensano is de piek van de herfstvaccinatiecampagne tegen het coronavirus intussen duidelijk voorbij.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Gezondheid, Brusselse vaccinatiecampagne, aanpak coronacrisis

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni