Bruvax kondigt kindervaccinatie aan terwijl dat nog niet kan

© EC/BRUZZ
| Een vaccinatie op een Brusselse school in september. De verschillende gezondheidsministers beslissen deze week over de vaccinatie van jongere kinderen (5-11 jaar).

Het Brusselse inschrijvingsplatform Bruvax meldde een heel weekend lang dat kinderen vanaf 5 jaar zich al konden inschrijven voor een eerste vaccindosis. Nochtans zijn de verschillende ministers van volksgezondheid in ons land het nog niet eens geraakt over die vaccinatie van kinderen. “We zijn de site gewoon aan het voorbereiden,” zegt de gezondheidsinspectie. Zondag is de site alsnog aangepast.

Noem het gerust verwarrend. Vorige week gaf de Hoge Gezondheidsraad in ons land groen licht om kinderen tussen de 5 en 11 jaar te vaccineren tegen Covid-19. De bevoegde ministers van volksgezondheid komen daarover deze week pas samen. Een beslissing is er dus nog niet. Toch viel sinds vrijdagochtend te lezen op de website van Bruvax, het Brusselse inschrijvingsplatform, dat kinderen vanaf 5 jaar in aanmerking komen voor een eerste vaccin.

“Online boeken lukt nog niet en in het callcenter weten ze er niks van,” zegt lezeres Philine aan BRUZZ. “Ik zit als ouder af te tellen tot wanneer mijn kleinere kinderen gevaccineerd mogen worden.”

'Voorbereiding'

Navraag bij de Brusselse gezondheidsinspectie leert dat de website alleen is aangepast “ter voorbereiding op de beslissing van de ministers van volksgezondheid”. Die beslissing moet maandag vallen. Dat zegt woordvoerder Fatima Boudjaoui zondag. “Het is nu nog niet mogelijk om kinderen in te schrijven voor de vaccinatie.” Zondag werd de website na het telefoontje dan toch weer aangepast. De leeftijdslimiet is opnieuw 12 jaar op de site.

De inschrijvingswebsite gaf dus een tijdlang verkeerde informatie. Het is niet de eerste keer dat de website Bruvax verwarrend of verkeerd is. Vorige maand kwam de site nog in opspraak omwille van een privacyprobleem, nadien konden heel wat Brusselaars zich te vroeg inschrijven voor een derde prik.

Het kabinet van Brussels minister van Gezondheid Alain Maron (Ecolo) kon nog niet reageren.

20211218_Bruvax_vaccinatie kinderen
© Bruvax/BRUZZ
| De website van Bruvax meldt dat kinderen vanaf 5 jaar al in aanmerking komen voor het vaccin. Dat klopt niet.

Dit artikel kwam tot stand dankzij een tip van een lezer. Nieuws melden kan via WhatsApp (0498 98 89 88) of via het formulier op onze website.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?