Marc Michils, directeur van Kom op tegen Kanker

Directeur Kom op tegen Kanker na overlijden Pauwels, De Knop en Cassiman: 'Zwart weekend'

SD
© BRUZZ
07/08/2022

Algemeen directeur van Kom op tegen Kanker Marc Michils is er het hart van in, nu dit weekend maar liefst drie hooggeplaatste Brusselaars aan kanker overleden. "Drie mooie, positieve, integere mensen. Dat ze alle drie in twee dagen tijd sterven, kun je niet anders dan een nederlaag noemen."

VUB-ererectoren Caroline Pauwels (58) en Paul De Knop (67), en Kom op tegen Kanker-ex-voorzitter Jean-Jacques Cassiman (79) overleden donderdag en vrijdag, alle drie aan een vorm van kanker. Michils noemt het dan ook “een zwart weekend”. Hij kende zowel Pauwels als Cassiman persoonlijk. “Ik ben er echt kapot van,” zegt hij.

“Na het overlijden dit weekend van Caroline, Jean-Jacques en Paul moet ik toch ook concluderen, dat we met Kom op tegen Kanker nog veel werk hebben. We zijn godverdomme drie goede mensen aan de ziekte verloren,” zegt hij verslagen.

'Nederlaag'

De laatste jaren is er nochtans een enorme vooruitgang geboekt in het onderzoek naar en het behandelen van kanker. “We gingen van 1/3de naar 2/3de die het overleeft. Maar er is nog steeds die 1/3de die het niet overleeft. En het valt des te meer op bij zo'n zwart weekend,” aldus Michils.

pauwels cassiman de knop.jpg

Van links naar rechts: Paul De Knop, Jean-Jacques Cassiman en Caroline Pauwels.

VUB-ererector Caroline Pauwels schreef het voorwoord voor het boek van Michils genaamd Kom op!, waarin ze pleitte voor het geloof in het goede van de mens. “Het was een fantastische dame, ik hoop alleen dat die mensen die haar terecht bewierroken en lof toezwaaien handelen zoals zij deed," aldus nog de voorzitter van Kom op tegen Kanker.

“Het waren drie mooie, positieve, integere mensen. Dat ze alle drie in twee dagen tijd sterven, kun je niet anders dan een nederlaag noemen,” aldus Michils. Toch probeert hij de drijfveren van Pauwels te eren. “Caroline zou zeggen: het is een extra motivatie om nog harder te werken en te vechten tegen kanker zodat we geen geliefden meer moeten verliezen. Dat zal ik dan ook doen om haar te eren, ik zal me met des te meer energie verder inzetten voor die strijd.”

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni