Evere wil overblijvende vaccins aan leerkrachten geven

© PhotoNews
| Ridouane Chahid (PS) bij zijn eedaflegging in het Brussels Parlement op 11 juni 2019.

In een brief gericht aan de Brusselse minister van Volksgezondheid Alain Maron (Ecolo) pleit Ridouane Chahid (PS), burgemeester van Evere, ervoor om overgebleven vaccins aan leerkrachten toe te dienen.

"Naarmate de maanden verstrijken en de gezondheidsprotocollen elkaar opvolgen, raken onze onderwijsteams ten einde raad," citeert La Dernière Heure uit de brief. "Ondanks de strikte naleving van de geldende maatregelen, is het een feit dat het personeel van basisscholen de hele dag wordt blootgesteld aan een twintigtal kinderen in dezelfde binnenruimte." Chahid wijst ook op de gecompliceerde vervanging van leerkrachten in de risicogroep die al bijna een jaar niet voor de klas kunnen staan.

Daarom benadrukt hij het belang van een snelle vaccinatie van het onderwijspersoneel. "We hebben vernomen dat er elke dag vaccindoses overblijven die moeten worden geïnjecteerd omdat ze anders verloren gaan. Als we ons niet vergissen, heeft elke regio of vaccinatiecentrum zijn manier om een ​reserve​lijst op te stellen van mensen die snel voor dit doel kunnen worden opgeroepen. " Chahid stelt voor om een deel van het onderwijspersoneel op die lijst op te nemen.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?