| Het vaccinatiecentrum in Paleis 1 van de Heizel.

Informaticaprobleem bij vaccinatiecentra opgelost: Heizel heropent donderdag

EC
© BRUZZ
17/02/2021

Het vaccinatiecentrum aan de Heizel kan donderdag weer openen. Het technische probleem om alle uitnodigingen te versturen, is woensdagmiddag verholpen.

Het probleem deed zich voor bij het federale informaticaplatform Doclr, dat de uitnodigingen voor de vaccinaties moet automatiseren. Niet enkel in Brussel, maar ook in de Vlaamse vaccinatiecentra raakten de uitnodigingen dinsdag nog niet automatisch verstuurd.

Enkele Vlaamse vaccinatiecentra kozen er dan maar voor om de mensen telefonisch uit te nodigen, maar dat wilde Brussel niet doen. "Je kan natuurlijk buiten het systeem werken, zoals wij eerder deden in het vaccinatiecentrum Pacheco, maar dat betekent dat je mensen voor hun tweede vaccinatie opnieuw manueel moet uitnodigen", legt Inge Neven van de Brusselse gezondheidsinspectie uit. "Dat willen wij vermijden, precies omdat we in de Heizel enkele duizenden mensen zullen vaccineren."

Intussen is het probleem verholpen. Woensdagmiddag zijn alvast 500 uitnodigingen verstuurd via Doclr. "Na een uur hadden al 17 personen bevestigd dat ze donderdag zouden komen voor hun prik", zegt Neven.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni