© CSC Services Publics via Facebook | De militanten verzamelden woensdag voor het kabinet van Alain Maron.

Kleine vakbondsactie bij Maron tegen verplichte vaccinatie zorg

© Belga
24/11/2021

Een vijftigtal vakbondsmilitanten van CSC Services Publics (ACV Openbare Diensten) heeft woensdag actiegevoerd aan het kabinet van minister van Gezondheid Alain Maron (Ecolo) tegen de verplichte vaccinatie in de zorg. Een delegatie van de christelijke overheidsvakbond maakte haar grieven over aan een vertegenwoordiger van het kabinet.

De demonstranten hielden boodschappen als "SOS" of "applaus in 2020, ontslag in 2021" in de lucht. Ze zwaaiden ook met foto's van vermoeid zorgpersoneel in de ziekenhuisgangen. Zij moesten blijven werken ook al testten ze postief, stellen de actievoerders, en niet alle bedden worden momenteel gebruikt bij gebrek aan personeel.

"We zijn niet tegen vaccins, maar wel tegen de sancties gekant", aldus vakbondsssecretaris Véronique Sabel. ACV is voorstander van een sensibiliseringscampagne voor vaccinatie van het zorgpersoneel, maar verwerpt de sancties alsook de verplichting. Na de middag voert de bond actie bij het OCMW van Sint-Lambrechts-Woluwe en de koepel van de Brusselse openbare ziekenhuizen Iris.

De Franstalige christelijke bediendebond CNE, die het zorgpersoneel in private instellingen vertegenwoordigt, distantieerde zich van deze actie van CSC Services Publics omwille van de formulering van een pamflet, waarin de bond stelt dat de doeltreffendheid van vaccinatie niet bewezen is op de lange termijn. Beide bonden zijn voor vaccinatie, maar tegen verplichting.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie