Mondmaskerplicht in Molenbeek alweer afgeschaft

© KVDP/BRUZZ
| De mondmaskerplicht gold onder meer op de markt op het Gemeenteplein

Er geldt niet langer een mondmaskerplicht in de drukke straten en op markten in Molenbeek. Dat bevestigt burgemeester Catherine Moureaux (PS). De verplichting had de hele maand april moeten gelden, maar komt dus vroeger ten einde.

Dat schrijft La Capitale en wordt aan BRUZZ bevestigd.

De mondmaskerplicht was begin april opnieuw ingevoerd in de Ribaucourtstraat, Ninoofsesteenweg en Gentsesteenweg, op het Sint-Jan-Baptistvoorplein, op de markten en in gemeentegebouwen. Ook in de straten van het gemeentelijk testcentrum en het gemeentelijk vaccinatiecentrum waren mondmaskers verplicht voor iedereen vanaf 12 jaar. De bedoeling was om een stijging in het aantal coronabesmettingen te voorkomen.

Strikt gezien gold de verplichting al vanaf 1 april, maar hij werd pas vorige week aangekondigd. Inmiddels is de maatregel dus alweer afgeschaft.

Besmettingen dalen

"De cijfers zijn goed: we zien een daling van tien procent in het aantal besmettingen tijdens de laatste drie weken. Dat is genoeg om de maatregel op te heffen," zegt burgemeester Catherine Moureaux (PS) aan La Capitale.

Er zouden volgens de krant ook amper boetes zijn uitgeschreven voor inbreuken op de mondmaskerplicht. Ook BRUZZ stelde vast dat er in de betrokken straten geen controle was en dat er geen borden waren om op de maatregel te wijzen.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?