Nog geen akkoord over mogelijke herverdeling vaccins

© PhotoNews
| Een herverdeling van de coronavaccins tussen de drie gewesten is mogelijk, maar nog niet beslist.

Een mogelijke transfer van Brusselse vaccins naar de andere gewesten, of omgekeerd, is nog niet aan de orde. Woensdag hebben de ministers van Volksgezondheid daarover samengezeten, maar er is geen beslissing uit de bus gekomen.

De discussie over de herverdeling van vaccins leeft al enkele maanden, waarbij het Brussels gewest aanvankelijk extra dosissen uit Vlaanderen en Wallonië vroeg om de vaccinatie van niet-Brusselaars te compenseren. Begin deze week kondigde de gezondheidsinspectie aan dat die vraag wellicht vervalt. Omgekeerd zijn transfers vanuit Brussel naar de andere gewesten evengoed mogelijk, schreef de krant L’Echo dinsdag. De federale taskforce vaccinatie wil voornamelijk dat er geen overstock wordt opgebouwd in een van de drie gewesten.

Die beslissing is vooralsnog niet gemaakt. Dat zegt woordvoerster Carmen De Rudder van Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V). “De beslissing over de herverdeling van vaccins komt vermoedelijk volgende week opnieuw aan bod”, zegt De Rudder.

Deze namiddag komen de ministers van volksgezondheid opnieuw samen, maar woordvoerder Simon Vandamme van Brussels minister Alain Maron (Ecolo) verwacht geen beslissing meer vandaag.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?