Foto van de persconferentie na het Overlegcomité van 6 januari 2022, met Steven Van Gucht en Alexander De Croo

| Viroloog Steven Van Gucht na het Overlegcomité van 6 januari

Het Overlegcomité komt wel degelijk aanstaande vrijdag 11 februari opnieuw samen om zich over de coronamaatregelen te buigen. Dat wordt maandag in regeringskringen bevestigd.

Het zag er al even naar uit dat het Overlegcomité vrijdag zou vergaderen, maar volgens Vlaams minister-president Jan Jambon was dat nog niet zeker, zo zei hij vorige donderdag. "Ik bepaal de datum niet. Dat is aan de eerste minister. Maar iets in mij zegt dat hij het Overlegcomité pas gaat samenroepen als de parameters toelaten om af te schalen."

Premier Alexander De Croo heeft die beslissing nu dus wel degelijk genomen, zo wordt aan Belga bevestigd. Het Overlegcomité vergadert vrijdag om 14 uur in het Egmontpaleis. Gisteren/zondag sloot De Croo een versoepeling van de maatregelen niet uit als de dalende trend in de ziekenhuisopnames zich doorzet. Dan zou code oranje van de coronabarometer in zicht komen.

Vlaams minister van Jeugd Benjamin Dalle (CD&V) brak maandag een lans voor het afschaffen van de mondmaskerplicht voor kinderen vanaf 6 jaar. "Dat is een van de eerste zaken die het Overlegcomité moet herbekijken", zei hij in een kranteninterview.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni