Stad Brussel helpt senioren met taxi's naar vaccinatiecentra

Crisis in de taxisector
© Younes Haidar / BRUZZ
| Senioren uit Brussel-Stad kunnen een taxi aanvragen om in de vaccinatiecentra te geraken.
© Younes Haidar / BRUZZ
| Senioren uit Brussel-Stad kunnen een taxi aanvragen om in de vaccinatiecentra te geraken.

Brussel-Stad legt een taxidienst in voor wie niet op eigen houtje in de vaccinatiecentra geraakt. Senioren en mindervaliden kunnen gratis bellen naar de buurthuizen van het OCMW om een taxi te bestellen.

Dat laat de stad Brussel donderdag weten in een persbericht. De taxi's zullen over enkele dagen beschikbaar zijn. Wie er beroep op wil doen, kan gratis bellen naar een van de buurthuizen van het Brusselse OCMW via het nummer 0800 35 550. De buurthuizen sturen de hulpvragers dan taxichèques op, waarmee ze zelf hun taxi kunnen bestellen en betalen.

"Onze buurthuizen tellen meer dan 500 geïsoleerde senioren, die niet altijd de mogelijkheid hebben om het openbaar vervoer te nemen of om hulp te zoeken bij iemand uit de omgeving”, zegt OCMW-voorzitter Khalid Zian (PS).

“Het idee is om het contact met de senioren van onze stad te behouden door hen een vervoermiddel aan te bieden om zich tot het vaccinatiecentrum te begeven", zegt burgemeester Philippe Close (PS). "Door de taxi’s aan de hand van een overheidsopdracht aan te trekken, willen we tegelijkertijd de taxi’s, die hard werden getroffen door de gezondheidscrisis, weer aan de slag helpen."

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?