| Het apenpokkenvaccin wordt nu in meer Brusselse ziekenhuizen verdeeld.

Tweede apenpokkenvaccin mogelijk in Brussel voor wie eerste dosis in buitenland kreeg

© Belga
24/11/2022

Wie de eerste dosis van het vaccin tegen apenpokken in het buitenland kreeg, kan vanaf donderdag 24 november een tweede dosis krijgen in het vaccinatiecentrum Pacheco of in een van de vier ziekenhuizen die tegen apenpokken vaccineren.

De Risk Management Group (RMG) heeft beslist om de criteria om in aanmerking te komen voor preventieve vaccinatie tegen apenpokken te verruimen. Daarom voert de Gemeenschappelijke Gemeenschapscommissie (GGM) nieuwe criteria in in Brussel.

Mensen die kunnen aantonen dat ze een eerste vaccindosis hebben gekregen in het buitenland, kunnen voortaan de tweede dosis krijgen in Brussel. Daarnaast kunnen ook mannen die seks hebben met verschillende mannen en die geboren zijn voor 1976 (en normaal gezien al gevaccineerd zijn tegen pokken) vanaf nu preventief een enkele vaccindosis krijgen.

Vaccinatiecentra

Die preventieve vaccinatie vindt plaats in het vaccinatiecentrum Pacheco - van 24 november tot en met zaterdag 17 december - of in een van de volgende vier ziekenhuizen: UMC Sint-Pieter in Brussel, Universitair ziekenhuis Sint-Lukas (UCL) in Sint-Lambrechts-Woluwe, het Erasmusziekenhuis in Brussel of het UZ Brussel in Jette.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni