Vaccinatiecentrum Pacheco voor het eerst op zondag open

ADD
© BRUZZ
11/04/2021
Updated: 11/04/2021 18.03u

Vaccinatiepunt Pacheco is vandaag, op een zondag, voor het eerst geopend. Zeshonderd Brusselaars kregen er een prik. Of er in het centrum voortaan elke zondag gevaccineerd zal worden, is nog niet duidelijk. "Het hangt sterk af van het aantal beschikbare vaccins," klinkt het.

Voor het eerst is er ook op zondag gevaccineerd in Brussel. De primeur was voor vaccinatiecentrum Pacheco, daar werden vandaag zeshonderd mensen gevaccineerd. Over het hele weekend heen kregen 2.200 mensen daar een prik.

De beslissing om het centrum open te houden op zondag kwam van de Gemeenschappelijke Gemeenschapscommissie. Er konden afgelopen week zoveel uitnodigingen verstuurd worden voor vaccinaties dat vaccineren in het weekend noodzakelijk wordt. Op zaterdag waren, naast Pacheco, ook de centra in Vorst en op de Heizel open.

Mensen worden in Brussel van oud naar jong uitgenodigd voor hun coronavaccin, en momenteel zijn de 63-jarigen aan de beurt. Maar Brusselse 60-plussers kunnen ook zelf bellen om een afspraak te maken.

Of in het centrum voortaan elke zondag gevaccineerd wordt is nog niet duidelijk. "Dat hangt sterk af van het aantal beschikbare vaccins," klinkt het ter plekke.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni