Vier medische centra vaccineren vanaf vandaag op afspraak

© Belgaimage
| Hoewel de vaccinatiegraad alsmaar toeneemt, vindt nog niet iedereen even gemakkelijk de weg naar een vaccinatiecentrum.

In vier extra Brusselse medische centra in Laken, Sint-Joost, Brussel-Stad en Schaarbeek kan iedereen die in aanmerking komt voor een vaccin zich vanaf vandaag op afspraak laten vaccineren tegen het coronavirus. Dat heeft de GGC beslist en moet de vaccinatiegraad bij de moeilijk bereikbare doelgroepen verhogen. Het gaat om een pilootproject dat na zes weken geëvalueerd zal worden.

In Brussel hebben ondertussen al 750.000 mensen een eerste dosis van een coronavaccin gekregen. Maar lang niet iedereen vindt even gemakkelijk de weg naar een vaccinatiecentrum. De Gemeenschappelijk Gemeenschapscommissie (GGC) heeft daarom beslist dat iedereen die in aanmerking komt voor een vaccin zich vanaf vandaag op afspraak kan laten vaccineren in vier extra medische centra. Die liggen in Laken, Schaarbeek, Brussel-Stad en Sint-Joost-ten-Node.

De GGC hoopt op deze manier vooral de moeilijk bereikbare doelgroepen te overtuigen om zich te laten inenten. Het gaat om een pilootproject dat na een periode van zes weken geëvalueerd zal worden.

In de medische centra zullen de coronaspuiten uitgedeeld worden door de eerstelijnszorg. Zij zullen de vaccins ophalen aan de HUB Kruidtuin. Er worden daarbij de nodige voorzieningen getroffen om ervoor te zorgen dat de koudeketen gerespecteerd wordt en de flacons conform zijn.

Wie komt in aanmerking?

Sinds 11 juni kunnen mensen van 31 en ouder (geboren in of voor 1990) een vaccinatie-afspraak maken. Wie 18 of ouder is (geboren in of voor 2003) kan zich inschrijven op de wachtlijst. 65-plussers konden zich sinds 14 juni al zonder afspraak laten vaccineren.

Vaccinatienocturnes

Ook in Sint-Pieters-Woluwe wordt de vaccinatiemogelijkheid verder uitgebreid. Er staan daar in het vaccinatiecentrum deze week twee nocturnes op het programma, zodat mensen zich ook ’s avonds kunnen laten vaccineren. Woensdag vond de eerste plaats. Vrijdagavond volgt een tweede sessie tussen 18u30 en 20u30.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?