Watermaal-Bosvoorde wil eigen vaccinatiecentrum

© Belgaimage
| Vaccinatie (archiefbeeld)

Op de gemeenteraad van Watermaal-Bosvoorde is een motie aangenomen om bij het Gewest te vragen een vaccinatiecentrum te openen vlakbij de gemeente.

Dat schrijft de krant La Capitale donderdag.

Er is al een tijdje wrevel in de gemeente Watermaal-Bosvoorde, omdat de inwoners er het verst zouden moeten reizen voor hun coronaprikjes. In extremis werd nog een vaccinatiecentrum geopend in buurgemeente Ukkel, maar dat ligt toch ook niet meteen op wandelafstand. Om die reden opperde burgemeester Olivier Deleuze (Ecolo) een taxidienst in te leggen voor senioren of inwoners met beperkte mobiliteit.

Gemeenteraadslid Laura Squartini (Défi) diende een motie in, waarin de gemeente wordt verzocht om bij minister Alain Maron (Ecolo) aan te dringen alsnog een vaccinatiecentrum te openen in de buurt van Watermaal-Bosvoorde. Er ligt een oplossing klaar, want Deleuze stelde een gebouw ter beschikking op de gemeentegrens met Oudergem - waardoor beide gemeenten geholpen zouden zijn. Het Gewest weerhield deze locatie niet.

Alle partijen keurden de motie dinsdag op de gemeenteraad goed, enkel Ecolo onthield zich. De partij van de burgemeester wees erop dat er voldoende mobiliteitsoplossingen te vinden zijn om de inwoners bij het coronavaccin te krijgen. "Maar de voorgestelde taxivouchers zijn dat in elk geval niet. Er zijn praktische bezwaren, maar ook de kosten lopen hoog op", pareert Squartini, die tevreden is dat haar motie werd aangenomen. "De bal ligt nu in het kamp van het Gewest."

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?