ELES over samenwerken met vrienden: 'Van nul beginnen en eindigen met een song is zalig'

Noah Frooninckx Buelens
23/01/2024

Voor de Week van de Belgische Muziek nodigen we een week lang, van 22 tot 26 januari, Belgische artiesten uit. Robbe gaat dit keer in gesprek met rapper ELES. Ze hebben het onder meer over zijn eerste EP, zijn radioshow bij BRUZZ en liefdesverdriet. "Ik vind het best spannend om mijn EP uit te brengen, omdat zes van de zeven tracks solonummers zijn."

We kennen ELES als rapper, maar hij is ook co-host van Moedertaal, het radioprogramma voor Nederlandstalige hiphop. "We bestaan nu iets meer dan een jaar," vertelt hij. "Nu focussen we ons vooral op contact met ons publiek. We willen onder het volk komen door bijvoorbeeld workshops aan te bieden."

In onze studio bracht hij 'Laat ze weten', een gevoelig nummer over een relatiebreuk van ondertussen al twee jaar geleden. "Dat was toen mijn eerste liefde en ook mijn eerste ervaring met een gebroken hart," deelt de Brusselse rapper openhartig. "Ik ben er nu overheen, maar het zal me altijd bijblijven als iets pijnlijks."

De medeoprichter van Moedertaal droomt ervan om ooit samen te werken met Zwangere Guy. Met een gelijkaardig muzikaal traject en een Instagramconnectie op zak lijkt die droom zo gek nog niet. "Toen ik de melding kreeg dat Zwangere Guy me volgde op Instagram, sprong ik een gat in de lucht."

Ontdek de Week van de Brusselse Muziek bij BRUZZ Ice

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni