Beroep tegen opsluiting tweede gezin in 127bis verworpen

© Manos Simonedes
| Afgewezen asielzoekers verblijven in het gesloten centrum 127bis voordat ze gerepatriëerd worden (archiefbeeld).

De Raad voor Vreemdelingenbetwisting (RVV) heeft het beroep tegen de opsluiting van een tweede gezin in het centrum 127bis verworpen. Dat meldt staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken op Twitter. "Beroep tegen opsluiting tweede gezin verworpen door de RVV. We winnen élke zaak."

Sinds begin augustus is een nieuwe vleugel van het centrum 127bis geopend waarin gezinnen kunnen opgevangen worden met het oog op hun repatriëring. Het gaat om gezinnen die reeds in een open opvang (FITT) in afwachting van hun verwijdering hebben verbleven, maar eruit verdwenen waren voor hun repatriëring.

Midden augustus werd een Servisch gezin, een moeder en haar vier kinderen, naar het centrum gebracht, maar maandag werd het terug naar een FITT-woning overgebracht omdat de verblijfstermijn van 28 dagen was verstreken. De repatriëring mislukte omdat er een nieuwe asielaanvraag was ingediend in naam van het dochterje van zes.

Een week geleden kwam een tweede gezin aan in de Gesloten Gezinsvoorziening in het centrum 127bis in Steenokkerzeel. Het gaat om een moeder en haar vijf kinderen uit Azerbeidzjan. Ze ging tegen haar opsluiting in beroep bij de RVV, maar die heeft dat nu verworpen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?