Dader van 15 gewapende overvallen loopt tegen de lamp

© Peter Dhondt-BRUZZ
| Politiekantoor Zone West aan de Sint-Mariastraat in Sint-Jans-Molenbeek.

In Sint-Jans-Molenbeek is een man opgepakt die op anderhalve maand tijd minstens vijftien gewapende overvallen zou hebben gepleegd. De man zou cafés, tankstations en winkels hebben beroofd, zowel in Brussel als daarbuiten. De 29-jarige man, die kon worden opgepakt na een achtervolging, is door de onderzoeksrechter onder aanhoudingsbevel geplaatst.

“Het waren zijn vestimentaire gewoontes, zijn tweewieler en zijn gevaarlijk rijgedrag die hem afgelopen week de das omdeden”, zegt Caroline Vervaet van politiezone Brussel-West (Sint-Jans-Molenbeek, Koekelberg, Jette, Ganshoren en Sint-Agatha-Berchem).

“Een patrouille van de anti-Banditisme brigade merkte de man met zijn Yamaha-scooter op, toen hij aan hoge snelheid door de straten van Sint-Jans-Molenbeek reed en andere weggebruikers in gevaar bracht. Ze herkenden de scooter, die gestolen nummerplaten droeg, als het voertuig dat werd gebruikt bij verschillende overvallen en duidelijk in beeld kwam op de camerabeelden. De man sloeg op de vlucht bij het zien van de politiepatrouille, maar kwam niet ver. Hij verloor de controle over zijn stuur en ramde een geparkeerd voertuig. Hij zette het nog op een lopen, maar kon iets verderop worden ingerekend.”

Tijdens de huiszoeking in zijn woning werden een jas en een rugzak gevonden die eveneens gelinkt konden worden aan de overvallen. “De dader werd ter beschikking gesteld van het parket en onder aanhoudingsmandaat geplaatst door de onderzoeksrechter, ondanks het feit dat hij alle betrokkenheid ontkent”, aldus Vervaet.

“De lokale recherche van de politiezone Brussel-West onderzoekt het dossier en bekijkt of de verdachte nog gelinkt kan worden aan andere feiten. Hij wordt verdacht van minstens vijftien overvallen op cafés, tankstation en winkels tussen 21 januari en 10 maart. De feiten speelden zich af in Sint-Jans-Molenbeek, Jette, Brussel, Ukkel, Leuven, Tervuren en Wemmel.”

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?