Geen tussenkomst van derden bij overlijden van jongeman in politiecel

© Google
| Het cellencomplex van de federale politie in de Koningsstraat.

De 18-jarige jongeman die afgelopen maandag overleed in een politiecel in de Koningsstraat zou in de uren daarvoor niet in contact gekomen zijn met derden. Dat blijkt uit het autopsieverslag. Het parket wacht wel nog op de resultaten van de toxicologische analyses om de precieze doodsoorzaak te kunnen achterhalen. 

Maandag deze week, omstreeks 14 uur, maakten de politiediensten die instaan voor de cellen van de federale gerechtelijke politie van Brussel, Koningsstraat, zich zorgen over de toestand van een persoon die de dag voordien werd aangehouden door de politiediensten van de politiezone Brussel-Hoofdstad-Elsene.

Er werd een ziekenwagen opgeroepen en bij hun aankomst zijn de ambulanciers gestart met hartmassage en hebben ze een beroep gedaan op de MUG. Die heeft om 15 uur het overlijden van de jongeman vastgesteld.

Procedures gevolgd

Na controle is gebleken dat het slachtoffer door een arts werd onderzocht alvorens te worden opgesloten, zoals de procedure het voorschrijft. De arts had daarbij verklaard dat de persoon geen verdere medische zorgen nodig had en in de cel mocht worden geplaatst.

Het parket van Brussel, dat op de hoogte werd gebracht van de feiten, heeft gevraagd om beslag te leggen op de videobewakingsbeelden. Nadien is een wetsdokter en het labo langsgeweest om het lichaam te onderzoeken. Uit de voorlopige conclusies van het autopsieverslag blijkt nu dat iedere tussenkomst van een derde bij het overlijden kan worden uitgesloten. Het parket wacht wel nog de resultaten van het toxicologisch onderzoek af.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?