Hof van Cassatie bevestigt veroordeling Redouane Ahrouch (partij Islam)

redouane_ahrouch.jpg
Redouane Ahrouch, verkozen in Anderlecht op de lijst Islam
Redouane Ahrouch, verkozen in Anderlecht op de lijst Islam

Het Hof van Cassatie heeft de veroordeling bevestigd van Redouane Ahrouch, de mede-oprichter van de partij Islam. Hij werd eerder schuldig bevonden aan discriminatie, na seksistische verklaringen tijdens een tv-debat. Dat meldt het dagblad Le Soir op maandag.

Redouane Ahrouch had tijdens een televisieprogramma op 22 april 2018 seksistische opmerkingen gemaakt en had geweigerd met de columniste Emmanuelle Praet te praten en zelfs naar haar te kijken, omdat zij een vrouw was.

Hij werd, eerst in eerste aanleg en vervolgens in hoger beroep, in februari van dit jaar veroordeeld tot vier maanden gevangenisstraf met uitstel op grond van de wet op het seksisme. Hij ging vervolgens in beroep bij het Hooggerechtshof. De beslissing van het hof bezegelt zijn lot in zekere zin, aldus de krant Le Soir.

In zijn vonnis onderstreepte het Hof van Beroep de "ernst" van de feiten die "niet alleen een bepaalde vrouw hebben geschaad, die wordt veracht omdat zij een vrouw is", maar ook "een fundamentele waarde van onze democratische samenleving hebben ondermijnd, namelijk de gelijkheid van vrouwen en mannen". Vier maanden later bevestigt en bekrachtigt nu ook het Hof van Cassatie het vonnis.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?