Redouane Ahrouch, verkozen in Anderlecht op de lijst Islam

Kopstuk van partij Islam weigert Waalse journaliste aan te kijken

EDB
25/04/2018

Tijdens een politiek debat op RTL-TVI weigerde Redouane Ahrouch, kopstuk van de partij Islam en MIVB-chauffeur, resoluut journaliste Emmanuelle Praet in de ogen te kijken. “Ik voelde me vernederd,” klonk het uit haar mond. De MIVB wenst niet te reageren op het debat.

Het debat betrof de veelbesproken handdruk. Veel constructiefs kwam er echter niet uit voort. “Is er een wet die verplicht om iemand de hand te schudden? Nee toch? Ik heb respect, daarom hoef ik nog niet iemand aan te raken,” oordeelde de man.

Toen Praet expliciet vroeg om haar aan te kijken, weigerde Ahrouch dat te doen. “Ik luister naar haar, dat volstaat.”

“Ik voelde me gechoqueerd en beledigd door zijn gedrag,” liet Praet achteraf weten. “Het is vernederend om zoiets mee te maken, alsof je echt niets betekent. En het ergste van al: volgens mij speelde hij geen spelletje, hij meent dat.”

MIVB-chauffeur

MR-parlementslid Georges-Louis Bouchez zat intussen verbijsterd vanuit de coulissen toe te kijken: “Wat me choqueert, is dat hij MIVB-chauffeur is. Vrouwen die op de bus stappen, zal hij ook wel niet in de ogen kijken. Hoe kunnen we dat als maatschappij toestaan?”

Op de vraag of de MIVB Ahrouch aan boord zal houden, werd ontwijkend geantwoord. “De MIVB wenst niet te reageren op het debat omdat Ahrouch er in de hoedanigheid van zijn partij aanwezig was, en niet als MIVB-chauffeur,” laat An Van Hamme, woordvoerster van de MIVB weten. “Wel zal Redouane Ahrouch een gesprek met zijn baas moeten voeren in verband met zijn uitspraken over vrouwen op het openbaar vervoer.”

Ahrouch kwam eerder in opspraak omdat zijn partij mannen en vrouwen wil scheiden op het openbaar vervoer.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Samenleving , Redouane Ahrouch

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni