Het hof van assisen in het justitiepaleis aan het Poelaertplein.

Man veroordeeld tot 15 jaar voor dodelijke steekpartij in Laken

© Belga
08/10/2021

Het proces tegen Mourad Harrouchy werd donderdagavond zwaar verstoord door tientallen personen die na een online oproep ter plekke waren gekomen. De situatie ontaardde toen verschillende mensen begonnen te schreeuwen tijdens de slotpleidooien van de openbaar aanklager en de advocaten van de verdediging. De oproerkraaiers werden uit de rechtszaal verwijderd en de politie riep versterking op. De man werd uiteindelijk veroordeeld tot 15 jaar.

De oproep zou volgens bepaalde bronnen komen uit de kring van het slachtoffer in het proces, Dimitri Lueya. Eerder op de avond had het hof van assisen de 22-jarige Harrouchy schuldig bevonden aan de doodslag op Dimitri Lueya (19). Harrouchy stond terecht voor het neersteken van Lueya in de nacht van 1 op 2 november 2019 in de buurt van de Stapelhuisstraat in Laken.

De rechtbankvoorzitter vroeg het nog aanwezige publiek nadien om "waardig" te blijven tijdens de voorlezing van de strafmaat. Die werd uiteindelijk bepaald op 15 jaar.

Ruzie om een pet

Op de avond van 1 november was Lueya, een student marketing, aanwezig op een huwelijksfeest. Hij stapte in een wagen van een vriend waarin Harrouchy zich op de achterbank bevond en nog een derde persoon aanwezig was. Harrouchy verdacht Lueya ervan hem de avond voordien te hebben bestolen van een pet ter waarde van 150 euro.

Lueya werd door Harrouchy ter hoogte van het rechter sleutelbeen gestoken, waarna hij buiten bewustzijn en hevig bloedend werd achtergelaten aan het CHU Brugmann, campus Paul Brien in Schaarbeek. Daar werd hij nog gereanimeerd maar uiteindelijk overleed Lueya er rond 2u10 aan een interne bloeding. Enkele uren later gaf Harrouchy zich aan bij de politie.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni