Moord op uitbater The Pond in Dilbeek op weg naar assisen

© Forelvijvers Sint-Martin
| De eigenaar van The Pond werd wellicht neergeschoten door een bevriend koppel.

De Brusselse raadkamer heeft maandag de twee verdachten die in 2015 de eigenaar van restaurant The Pond in Dilbeek zouden hebben doodgeschoten, doorverwezen naar de Kamer van Inbeschuldigingstelling (KI). De raadkamer wil het koppel voor het hof van assisen brengen, maar de KI moet die beslissing nog bevestigen.

Slachtoffer Stephane Geens werd op 22 september 2015 met zes kogels, afkomstig uit twee wapens, doodgeschoten in het appartement boven het restaurant aan de visvijver in de Blekerijstraat in Dilbeek.

Geens was eigenaar van het appartement, maar liet een bevriend koppel daar inwonen. Een van hen had schulden bij de eigenaar, maar had afgesproken om die af te betalen door in te staan voor het onderhoud van de visvijver.

De eigenaar vermoedde echter dat de man van de situatie gebruik maakte om geld te stelen uit het restaurant en trok de avond van de feiten naar het appartement om verhaal te halen. Omdat het koppel weigerde de deur te openen, klom Geens via het dak naar binnen. Hij werd bij de daaropvolgende confrontatie neergeschoten, maar de precieze omstandigheden van de dodelijke schietpartij blijven onduidelijk.

Het parket vroeg maandag aan de raadkamer om het koppel door te verwijzen naar de correctionele rechtbank op verdenking van moord met de strafverminderende verschoningsgrond van inklimming bij dag, maar de raadkamer oordeelde dat beide verdachten zich moeten verantwoorden voor een assisenjury.

De zaak werd daarom doorverwezen naar de Kamer van Inbeschuldigingstelling, die moet beslissen of het nu tot een correctioneel proces of een assisenzaak komt. Een datum voor de KI-zitting is er nog niet.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?