Een advocaat in het justitiepaleis

| Een advocaat in het justitiepaleis.

Most Wanted-crimineel na jaar gevat in Brussel

CV
13/12/2021
Updated: 13/12/2021 14.34u

Het Fugitive Active Search Team (FAST) van de Federale Gerechtelijke Politie heeft zaterdag een 31-jarige man opgepakt die sinds eind vorig jaar actief werd opgespoord door het Luxemburgse FAST-team, dat meldt de federale politie.

Het FAST-team uit ons land was al een paar maanden op zoek naar de man die op de ‘Most-Wanted’ lijst stond en had aanwijzingen dat hij zich in Brussel schuilhield. "Dankzij intensief speurwerk kon het net rond de man zich afgelopen zaterdag sluiten”, laat een woordvoerder van de federale politie weten.

Het gaat om een man die gezocht werd voor twee moordpogingen in Luxemburg en Albanië. "De man kon worden opgepakt dankzij een goede samenwerking met de politiezones Brussel Hoofdstad/Elsene en Brussel Noord (Schaarbeek, Evere en Sint-Joost-Ten-Node, nvdr),” klinkt het.

"Tijdens een gerichte zoekoperatie van het FAST, samen met arrestatie-eenheden van verschillende Brusselse politiezones, kon de voortvluchtige gearresteerd worden. Deze arrestatie bewijst eens te meer de meerwaarde van ENFAST, het Europese netwerk van FAST-teams, en het belang van een goede informatie-uitwisseling tussen politiediensten."

"Het Fugitive Active Search Team is een eenheid van de Federale Gerechtelijke Politie. Het team is belast met de actieve opsporing van voortvluchtige veroordeelden, ontsnapte gevangenen en voortvluchtigen die internationaal worden gezocht door een ander land en in België verblijven," aldus de federale politie nog.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni